LEPTİN ZAYIFLATIR MI?



Leptin

leptin hormonu ne işe yarar ile ilgili görsel sonucu

Siz de hep aynı bilgilerden sıkılmadınız mı?

İşte şu bitki ile bu bitkiyi şununla karıştır.Bununla da şu kadar dk.,şununla şu kadar gün tüket...
ya da bunu yersen şuna iyi gelir.şunu şöyle tüketirsen şuna iyi gelir gibi gibi....
Eee!!Artık yeter!!Bıktık,usandık demekten insan kendini alamıyor diyor ve yeni ,pek duyulmamış,rafine edilebilecek bilgilere,daha demlenmiş faydalara artık ihtiyacımız varsa ...
bilgi ile ilgili görsel sonucu
Lütfen artık, Tedavi Akademisi olarak sizlere hem coşkulu,net kilit  bilgiler sunacağız hem de daha bilimsel ancak çokta sıkılmadan sindirebileceğiniz bilgileri sunmaya çalışarak bunu birlikte başaracağız.Biz Amerikayı keşfetmeyeceğiz ve de ancak Dünyada ki trend olmuş akımları,bilgiyi,tıbbi gerçekleri,bizim vücudumuza uyumlu,uygulanabilir hale getirmeyi ilke edineceğiz.

İşte başlıyoruz:
bilgi ile ilgili görsel sonucu
Şimdiden geleceğe çokça etkili ve oldukça iyi anlarsak ,LEPTİN ve hormonlarını yöneterek ,Yemek yeme,metabolizma hızımızı,Nasıl yemek yiyerek bu hormonların bizi zayıflatmasını? ve Neden  bu hormonları bugüne kadar kullanmadığımızı anlayacağız,hayatımıza hemen uygulayacak ve bu Bahara daha fit,daha sıkı ve sağlıklı girelim.Ne dersiniz?

Bu leptin  nedir?

Leptin hakkındaki iki  konu , kilo ve iştahı ve diğer sağlıkla ilgili yaptıklarını inceleyeceğiz:

Amerikada ki Kaliforniya Üniversitesi Pediatri Profesörü ve Endokrin Derneği Obezite bölümü üyesi Robert H. Lustig diyor ki: "Leptin obezite hormonu değildir, Leptin bizim açlığa bağımlı hormondur" 

Leptin,vücudun  yağ hücrelerinde oluşan, kan dolaşımı ile dolaşan,böylelikle beyne giden proteindir. Prof.Lustig, "Leptin, yağ hücrelerinin beyninize enerji oluşturan termostatınızın doğru ayarlandığını söylemesi şeklindedir" diyor.
bilgi ile ilgili görsel sonucu
"Leptin beyne normal, metabolik süreçler yapabilmek için yağ hücrelerinde depolanan enerjinizin yeterli olduğunu" söylüyor. "Başka bir anlamda, leptin düzeyleri belirli bir eşikte olduğunda ki -bu insan için belki de genetik olarak belirlenir - leptin hormonu düzeyiniz bu olan eşiğin üzerine çıktığında, beyniniz enerji yeterliliğine sahip olduğunuzu hisseder; böylelikle  normal bir oranda yemek yemeniz, normal şekilde egzersiz  ve ergenlik hatta gebelik gibi pahalı süreçlerle meşgul olabilirsiniz.
Ancak insanlara diyet yaptırırken insanlar  daha az yiyecekleri tüketiyorlar,böylelikle yağ hücreleri az bir miktar yağ kaybederek, yağda leptin miktarını azaltıyorlar.
leptin hormonu ne işe yarar ile ilgili görsel sonucu
-"Açlıktan öldüğünüzü varsayalım, enerji alımını azalttığınızı varsayalım, diyelim ki kilo vermelisin" diyor Lustig. "Artık leptin düzeyiniz kişisel leptin eşiğinizin altına düşüyor, bunu yaptığınızda beyniniz açlık hissi verir, leptin eşiğinize bağlı olarak herhangi bir leptin seviyesinde ortaya çıkabilir" dedi.

Prof.Lustig, "Beyniniz bu durumu anında hissediyor ve" Hey!, ben o eski  enerjiye artık sahip değilim, şimdi açlık durumundayım "dedi.

Bunun ardından da, leptin hormon düzeylerini arttırmak için böylelikle vücutta birkaç işlem başlar:
vagus siniri leptin ile ilgili görsel sonucu
1.Birincisi beyin ve karın arasında geçen vagus sinirinin uyarılması başlar .
Lustig, "Vagus siniri vücudumuzun enerji depolama siniridir" diyor.Bu durumda; "Şimdi vagus siniri açılır, böylece: Vagus sinirinin yaptığı herşey ... sizi daha çok enerji alarak, yağda tutacak şekilde tasarlandı,peki ne için?daha çok leptin üretmek için, leptininizin kişisel leptin eşiğini tekrar kurabilmesi için ... Bu da, yemek yemenize sebep olur ve leptini ait olduğu yere geri getirmenizi sağlar.

Leptin Nasıl kiloyu etkiler?

"İşte soru: Eğer bu bir termostat gibi çalışıyorsa ,niçin hep kilo almaya devam ediyoruz?" Prof.Lustig diyorki;
Sorun şu ki aşırı kilosu olan insanlarda  leptin büyük bir miktarda var, fakat beyinleri yemek yemeyi durdurmak için önemli bir şekilde sinyalleri alamıyor.

Konuyla ilgili araştırmalara devam eden Prof. Lustig, "Nasıl oluyor da beynimiz bunu  anlamıyor? 
Bu " leptin direnci "olarak tanımlanıyor" diye söylüyor Lustig. Leptin direnci, pankreasın büyük miktarlarda insülin ürettiği tip 2 diyabetlerde insülin direncine benzer ancak vücut buna düzgün tepki vermez.
"Leptin direncinde leptin yüksektir, yani şişman demektir, ancak beyniniz bunu göremiyor. Başka bir deyişle, beyniniz aç, vücudunuz obez iken, obezite de öyle: Beyin açlığı. "Dedi.

Leptin açlık sisteminin  değil, ödül sisteminin bir parçasıdır, diyor Lustig. "Leptin düzeyleri düşük olduğunda yemek daha da ödüllendirici: Leptin düzeyleri yüksek olduğunda ödül sistemini söndürmelisin, böylece fazla yemene gerek kalmaz ve gıda neredeyse alan kişiye iyi görünmez. 
İlgili resim
Lustig, leptine dirençli insanlarda, ödüllendirme sistemi bir kişiyi leptin düzeyleri yükseldiğinde yemek yemeye yönlendirmiyor. "Leptin yağ hücreleri tarafından üretiliyor, yağ hücreleri beynine" Hey, çok yemek zorunda değilim "demeye çalışıyor ancak beyin sinyali alamıyor. Ödül sönülmez Sadece teşvik edilir ve böylece daha fazla yerseniz ve gitmeye devam ederseniz, kısır bir döngüye dönüşür Beyniniz leptin sinyalini göremiyorsa, obezleşeceksiniz "dedi.
İnsanlar daha yağlı hale geldikçe leptin seviyeleri daha da artabilir. Lustig, "Hepimizin leptin döşemesi var, sorun şu ki, leptin tavanımız yok" dedi.

Leptin obezite tedavisinde etkin çalışabilir mi?

İlgili resim
Uzmanlar, aşırı kilolu kişilerin, leptin işlevine yardımcı olmak için başka seçeneklerin olduğunu, bunun yardımcı olduğu kanıtlanmayan tamamlayıcı ilaçları almaktansa;
1-İnsüline (kan şekerini kontrol eden bir hormon) direnci azaltmaya ,
2-Trigliserit düzeylerini (kan lipidini) düşürmeye tavsiyede bulunur.

1-"İnsülin direnci leptine karşı direnç oluşturuyor.
Pratik tavsiyeler: İnsülininizi indirin, "
-"Nasıl insülin alırsın? 
En iyi yol, izin vermemektir. Şeker, insülini yükseltir. Bu ülkede şekeri oldukça fazla tüketiyor olmamız.. Bence şekeri düşürürsek, insülin direncimiz artacak ve kilo kaybına yardımcı olacaktır "diyor Pro.Lustig.
İlgili resim
2-Lustig, yüksek trigliserid düzeylerini düşürmenin de leptine yardımcı olduğunu belirtiyor. Çok fazla trigliserid, leptinin koldan beyindeki hormona beyine izin veren bir leptin taşıyıcı yoluyla yolculuğuna müdahale eder.

"İnsülin direncine sahip olduğunuzda, yüksek trigliserid seviyelerine muhtemel sahipsinizdir. Lustig, bu belirtilerden sadece biri "dedi. "Trigliserid leptinin beynin içine taşınmasını engelliyor gibi davranıyor. Leptininizi çalışması için sinyal oluşmasına izin vermeniz gerekir. Sinyal oluşmasına izin vermenin tek yolu, trigliseridinizi indirmektir. "


Leptin vücudun diğer bölümlerini etkiliyor mu?

İlgili resim
Leptin'in bilim adamlarının hala keşfedilen birçok işlevi var gibi görünüyor. "Bir kilo kaybı ajanı olarak çalışmadı, ancak şimdi bu konuda gerçekten ilginç olan başka şeyler olmaya başladı" dedi.

Lustig, Leptin hormonu Kalp ve kemiklerin sağlığında da önemli bir yer teşkil ediyor. diyor. Leptinin bağışıklık sistemini mutlu tutmanın çok değerli olduğunu,eksik leptin sinyalleri sonucunda ;
kronik inflamasyon oluştuğunu biliyoruz ve bu da kardiyovasküler hastalığın bir parçası "dedi.

"Leptinin kemik yapısal sağlığını ve kemik mineral yoğunluğunu fazlalaştırmak için direkt etkilerinin olduğunu da biliyoruz, bu nedenle leptin tam ve doğru çalıştığında, kemikler  çok daha sağlıklı oluyor ve fazlaca  kalsiyum birikiyor" diyor.

Atkinson, bilim insanları leptin ile bazı kanserler arasında bazı bağlantılar buluyorlar. Örneğin, bazı yeni araştırmalar, leptinin cilt kanseri türü olan melanomun büyümesini teşvik ettiğini önermektedir.Leptin fosfolipaz-c, protein kinaz-c ve nitrik oksiti aktive eder. Meme kanseri, kolon kanseri gibi kanser hücrelerinde hücresel migrasyonu, mitojeniteyi bu yolla artırmaktadır.   

Atkinson'a göre, leptin kadınların doğurganlığını bile etkileyebilir. "Beyin leptin hissetmiyorsa bereketli olmayacaksın, hamileliğin üstesinden gelebilecek kadar yağ yoksa, o zaman İlk etapta gebe kalmamak daha iyi olur! Bazı bilim insanları leptinin üreme hormonlarının iyi çalışabilmesi için hipotalamusta geri beslendiğini düşünmüşlerdir. "

Kaynaklar

[1] Arch JR. Central regulation of energy balance: inputs,outputs and Leptin resistance. Proc Nutr. Soc.2005 Feb;64(1):39-46. [2] Havel PJ. Role of adipose tissue in body-weight regulation mechanisms regulating Leptin production and energy balance. Proc.Nutr Soc.2000 Aug;59(3):359-70. [3] Bank SA., et al., Triglycerides induce leptin resistance at blood-brain barrier. Diabetes 2004 May;53(5):253-60. [4] Çiftci, Ç., et al., “The Adipocyte Hormones and Relationship with Metabolic Syndrome Components”, European Journal of Clinical Investigation, 36, 282, 2006.

Not: Bu sitede yer alan bilgi, yorum ve cevaplar yalnızca tavsiye niteliğinde olup tedavi yönteminizi tespit etmek ya da değiştirmeye amacı taşımamaktadır. Sitemizdeki bilgileri yanlış anlamak, bilgilerin güncelliğini yitirmesi ve buna bağlı olarak doğabilecek olası mağduriyetlerden sitemiz yasal olarak hiçbir sorumluluk altında değildir. Tam bir teşhis ve tedavi için hasta ile doktorunuzun yüz yüze gelmesi gerekir. Bu sitede bulunan bilgileri kullanmadan doğan sorumluluk tamamen kullanıcıya aittir. Lütfen tüm hastalıklarınızın teşhis ve tedavisi için doktorunuza danışınız.
















Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

MUTLU OLMAMIZI EPİFİZ BEZİNİ KİREÇLENDİREREK ENGELLİYORLAR NASIL MI ?İŞTE CEVABI

GENÇ KALMAK ve MUTLU OLMAK İÇİN TİMÜS Ü EŞŞEK SUDAN GELİNCEYE KADAR DÖVÜN!!!

KALP KRİZİNE ÇÖZÜM. TROPONİN TESTİ