GRİPTEN KURTULMA YOLLARI,GRİP AŞISI KİMLER OLMALI?

GRİP AŞISI OLMALI MIYIM?

grip ile ilgili görsel sonucu
Son zamanlarda epey tartışmaya konu olan ve bu soğuklarda bizi toplum olarak salgın halde yakalayan Grip ve Tanısı hakkında sizlerle tekrar birlikteyiz.Bilmediğiniz gerçekler,bugüne kadar hiç konuşulmamış konu içerikleri ile,halkın anlayacağı dilden,pratik,uygulanabilir yöntemlerle,bir nevi anlatılmayan doğrularla, sizlere İlaç sektöründe, özellikle de Uluslarası İlaç ve aşı devi Pasteuer aşı şirketi ,Sanofi Aventis aşı grubu ile çalışma tecrübelerimden oldukça ilginç notlarla karşınızdayım.Son zamanlarda epey tartışmaya konu olan ve bu soğuklarda bizi toplum olarak salgın halde yakalayan Grip ve Tanısı hakkında sizlerle tekrar birlikteyiz.Bilmediğiniz gerçekler,bugüne kadar hiç konuşulmamış konu içerikleri ile,halkın anlayacağı dilden,pratik,uygulanabilir yöntemlerle,bir nevi anlatılmayan doğrularla, sizlere İlaç sektöründe, özellikle de Uluslarası İlaç ve aşı devi Pasteuer aşı şirketi ,Sanofi Aventis aşı grubu ile çalışma tecrübelerimden oldukça ilginç notlarla karşınızdayım.
grip ile ilgili görsel sonucu
Toplumda daha GRİP ile Soğuk Algınlığı karıştırılıyor,bu da yanlış tedavi ve devamında
hasta ve devlet giderleri ,ilaç firmalarının hele hele ilaca ve devletin tedavi ve yan ücretlere %60 a kadar zam söylentilerinin netlik kazandığı bugünlerde,sağlığımıza,tedavimize
hele hele sevdiklerimiz,çocuklarımızın yaşam kalitesini arttırmak için bilgilenmek zorundayız.

Grip ile Soğuk Algınlığının Net Farkı ;
Grip YATIRIR,Soğuk Algınlığı AYAKTA geçirilir.
grip yatırır ile ilgili görsel sonucu
Grip, İnfulienza Virüsünün her sene tür değiştirerek dünyada en kolay yayılabilen ve öldürücü halde  olması münasebeti ile son derece tehlike
içeren virüs olması ile tanınmaktadır.
Grip olduğunuzda Üst Solunum Yolları komplikasyonları olan belirtiler YüksekAteş,halsizlik,haşırma,öksürme,mide bulantısı,boğazın ağrısına ek tüm kaslarda şiddetliağrı semptomu ve şiddetli seyreder.
Aileiçerisinde,taşıma araçları,hijyen dışı davranışlar,okul ve kalabalık yollardan hızla bulaşır.
grip ile ilgili görsel sonucu
Gripten Korunmada önceliğimiz;
İmmün Sistem/Bağışıklık Sistemimizi güçlü tutmak,Sonbahar özellikle Eylül ayından itibaren ve kış mevsiminde sebze ve meyvelerini taze tüketmek, insanlarla öpüşmemek yanında,daha sonra mutlaka o virüse karşı da daha önceden geçirmiş olmamız,temizliğe dikkat etmemiz, C vitamini, tarhana çorbası gibi vitamini son derece etkili çorbalar,brokoli,lahana,karnabahar, ıspanak,soğan,biber,ev yapımı turşular,C vitamin yönünden zengin kivi,üzüm,limon,mandalina,portakal, greyfurt gibi meyveler,incir,fındık,ceviz badem gibi kuruyemiş  tüketmek oldukça etkili olacaktır.


GELELİM GRİP AŞISI na;

grip ile ilgili görsel sonucu
Sıklıkla tartışılan konudur Grip Aşısı.Olmalı mı?Olmamalı mı?Etkinliği nedir?Gelin bunlara cevaplar verelim:
Grip aşısı her sene bir önceki yılın virüs suşlarından ağırlıklı olarak elde edilmekte ve yumurtada antikorunu çoğaltılmaktadır.
Özellikle vurgulamalıyım ki;
YUMURTAYA ALERJİSİ OLANLARA AŞI YAPILMAMASI önerilmektedir.
Aşı olan kişi daha önce hiç grip aşısı olmadı ve ilk defa olacaksa,aşı vurulduktan sonra yan etki insidansı çokçaATEŞolarak görülebilmektedir.
2.olarak AŞI VURULACAK  BÖLGEDE ŞİŞME ve AĞRI 2/3 gün sürmektedir.
Aşı, 3 tip ölü virüs içerir. Uygulandıktan sonra etkisinin ortaya çıkması 10-15 gün kadar bir süre alır. Bu nedenle sonbahar başlarında yapılması önerilir.
Tecrübelerime dayanarak ve aşı çalışmış birisi olmam nedeni ile ;
grip ile ilgili görsel sonucu
1)Çocuklarda,
2)KOAH Hastalarında,Akciğer hastalığı olanlar kişilerde(astım, kronik bronşit gibi),
3)65 yaş ve üzeri orta yaş üstü yetişkinlerde;
kardiyovasküler ile ilgili görsel sonucu
A- CV(Kardiyovasküler)Hastalık geçirmiş,Kalp
Yetmezliği,MI(Miyokard Enfarktüsü),
B-Beyin Kanaması,Stroke/İnme Geçirmiş Hasta
larda,
C-DM/tip 1-tip 2 Diabet Hastalarında,
gelişebilecek macro/micro komplikasyonlardan ötürü aşı vurulmalarını tavsiye edebiliriz.
grip aşısı ile ilgili görsel sonucu
Diyabet hastalarında grip aşısı hastaneye yatış sıklığını ortalama %52 azaltırken, gribe bağlı olan ölümleri %70 varan oranlarda azaltıyor.
D)Bağışıklığı baskılanmış kişiler (uzun süreli kortizon kullanımı, AIDS, kanser tedavisi görenler gibi).
grip koah ile ilgili görsel sonucu Kronik hastalarda gelişen komplikasyonlar ölümle sonuçlanabilmekte olduğundan,aşıyı tavsiye etmek daha doğru olacaktır.Düşünsenize ;sevdiğiniz bir yakınınız KOAH.Grip olmuş,bu hasta Akciğer hastalığından kronik sorunlar yaşarken, yüksek ateş,halsizlik,solunum yolunda rahat nefes alamama gibi problemlere öksürükte eklenince halini.Bağışıklık sistemi zayıflayacak,iştah azalacağı için kasları ve yemek yememekten bünyesi zayıf düşecek,solunum yetmezliği,kan tablosunda bozukluk ile devam ederken yaşamı zora girecekir.Ne kadar kötü değil mi?
İlgili resim
    Bizler;"Tecrübe bilimi geçer." prensibi ile büyüyen ve öğretilerle İ.Ü. Çapa Tıp,Cerrahpaşa,Haseki Hastanesinde İnfeksiyon hocalarımızla birlikte 11 yılını geçirenler olarak bilgimizin zekatını verip,1 hastayı bile iyi olabilecek taşlarla iyileştirme yolunda etkimiz olsa ne mutlu bize.

Not: Bu sitede yer alan bilgi, yorum ve cevaplar yalnızca tavsiye niteliğinde olup tedavi yönteminizi tespit etmek ya da değiştirmeye amacı taşımamaktadır. Sitemizdeki bilgileri yanlış anlamak, bilgilerin güncelliğini yitirmesi ve buna bağlı olarak doğabilecek olası mağduriyetlerden sitemiz yasal olarak hiçbir sorumluluk altında değildir. Tam bir teşhis ve tedavi için hasta ile doktorunuzun yüz yüze gelmesi gerekir. Bu sitede bulunan bilgileri kullanmadan doğan sorumluluk tamamen kullanıcıya aittir. Lütfen tüm hastalıklarınızın teşhis ve tedavisi için doktorunuza danışınız.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

MUTLU OLMAMIZI EPİFİZ BEZİNİ KİREÇLENDİREREK ENGELLİYORLAR NASIL MI ?İŞTE CEVABI

GENÇ KALMAK ve MUTLU OLMAK İÇİN TİMÜS Ü EŞŞEK SUDAN GELİNCEYE KADAR DÖVÜN!!!

KALP KRİZİNE ÇÖZÜM. TROPONİN TESTİ