ANTİBİYOTİKTE KAOS




      Türkiye de ANTİBİYOTİK ve 
  İlaç kullanımı ile     ilgili   
  İŞTE   Hatalar   Zinciri!!! 
          ANTİBİYOTİKTE YANLIŞLAR ile ilgili görsel sonucu    ŞAŞIRACAKSINIZ !!!
  1. Basamak tedavi protokolleri ,
  2. Hekimlerin ilaç yazma alışkanlıkları ile antibiyotik kullanımıhat safhaya ulaşmıştır.


              11 yıllık Uluslarası İlaç  Şirketinde tecrübeli biri olarak İlaç Devlerinin Kartelleştiğini (günümüzde sizlerle yeri geldiğinde etik dışı ilaç kullanımlarının, Nasıl hekimlere baskılar ile ilaç yazdırıldığına şahit olmuş  biri olarak!) etik kurallar çerçevesinde sizlerle paylaşacağım.

               Öncelikle Türkiye de Dr.lar ANTİBİYOTİK REÇETE etmeden önce mutlaka Kültür  ANTİBiyogram testi yaptırmalıdır.Ancak görmekteyiz ki ;kaç hekim Antibiyotik yazmadan önce  bu testi yaptırmaktadır?:

           antibiyogram testi ile ilgili görsel sonucu
  • Doktorunuz BU ANTİBİYOGRAM TESTİ NEDEN YAPMALI?Çünkü,sizin vücudunuzda Hangi BAKTERİ/PATOJEN e  karşı en iyi gelecek etkide ilaç grubunu belirlemek için;

  • Bu patojen Gram pozitif mi? yoksa Gram Negatif  mi ?ona göre ilaç yazacaktır.
          ÇAPA TIP FAKT. ENF.klinik şefi Hocamızdan ve Farmakoloji A.B.D.Başkanı ile bir toplantıda şunu konuşmuştuk :"-İnsan Belinin üstündeki rahatsızlıkları GRAM(+) PATOJENLER ve ona uygun Antibiyotik grubu penisilinler,sefalosiporinler mi(1. kuşak,2.kuşak,3.kuşak)İnsan belinin altındaki olan rahatsızlıkları GRAM (-) PATOJENLER yapmakta olup,bu hastalıklara göre KİNOLON veya başka grup Geniş Spektrum Antibiyotik İlaçlar,Özellikle E.coli bakterisinden dolayı oluşan Üriner Sistem Hastalıkları ve başta SİSTİT gibi gram( - )patojenlere karşı verilecek ilaçlar verilmelidir.


  •         ANTİBİYOTİKLERİN DEVAMLI KULLANILMASI SEBEBİYLE iNSAN VÜCUDUNDA O PATOJEN İLACI TANIMAKTA ve böylelikle ilaca direnç kazanan bakteri yok edilememektedir.
ANTİBİYOTİKTE DİRENÇ ile ilgili görsel sonucu
       ANTİBİYOTİĞİ NASIL ve NEDEN KULLANMALI?
          
           Ayrıca; İlacın doğru verilmesi yetmemekte kullanımında da çok çok özen göstermek gerekmektedir.Biliyor musunuz ki;

   Antibiyotikleri Neden 1x1,2x1,3x1  almak durumundayız?  

  • Her Antibiyotik İlacının  MİK değerleri o miligram da kaç saatte bir almamız gerektiğini? bize anlatır.Eğer MİK değeri o ilacın o mg ında 2  ise ve 12.saate sonra
  • M.İ.K.değeri 2 nin altına iniyorsa;
  • *BİZ O İLACI 12 SAATTE BİR YANİ 2×1 almalıyız.

 Neden aç karnına neden tok karnına almalıyız?
* Prospektüslere baktığınızda  ilaç yemeklerle etkileşiyorsa ,TOK KARNINA,İLACIN EMİLİMİ YEMEKLERLE OLUYORSA AÇ VEYA TOK KARNINA ALINABİLİR.Bunları  size hiçbir kimse doğru anlatmaz.Hastanın böyle bilgileri bilmesi gerekmez ve tam istenmez,dr ve eczacılar sizi devamlı terslerler."Siz bileceksiniz de ne olacak.İşiniz mi bu?Siz dr musunuz." gibi tepkilerle karşılaşırsınız...
       




       Yıllardır Hipertansiyon  ve Diabet İlacı başta olmak üzere, NSAI(AĞRI  KESİCİLER),Antibiyotikler,steroıdler,ALS ilacı,Epilepsi İlacı,Kanser vb gibi ilaçları ÇAPA TIP,CERRAHPAŞA gibi tıp ta ileri eğitim alan yerlerde 11 yıl gibi bir süreçte ,tabiri caizse TERECİYE TERE satarak ,Konusunda FİKİR LİDERİ OTÖRlerin dilinden,etik çerçevede konuşmaya çalışarak tecrübe edindim.
  • Ben ce iyi doktor.:
  • Teşhisi koyan dan ziyade DOĞRU İLACI hastanın anemnezini dinleyip,doğru tahlillerini hızlı yaptırıp, DOĞRU KOMBİNASYON ile hastaya yazabilendir.
  • Maalesef ülkemizde SAĞLIK SEKTÖRÜ çok boşluk ve kendilerini FARMAKOLOJİ dersini 20 /30 sene önce görmüş, kendini Farmakoloji,Farmako Vijilans,Farmako Ekonomi konularında geliştirememiş ,hep aynı ilaç kombinasyonlarını yazan,Basamak Tedavi protokollerini uygulamak zorunda bırakılan,güncel tedavi protokollerini takip edemeyen doktorların olduğu noktasında hercai antibiyotik yazılması ve sorunların devam ettiği Sağlık Bakanlığı, otorite ve araştırmalarla ,4.kuvvet olan medya ile devamlı vurgulamaktadırlar.Bu nedenle ;
  • 2016 YILI TEDAVİ PROTOKOL UYGULAMASI OLARAKSAĞLIK BAKANLIĞI PROAKTİF OLARAK HALK SAĞLIĞI AÇISINDAN AKILLI İLAÇ KULLANIMI TAKİP SİSTEMİNİ BAŞLATMIŞTIR.

  •        İYİ KADAVRA EĞİTİMİ ALAMAYAN, İNTERN DOKTORLAR devamlı PROF. DOÇ. leri tarafından sınav ve not kaygıları ile ezberciliğe dayalı ancak uygulamaları yeterli olarak yapamayan ve yanlış eğitim sistemi İLE KARŞILAŞAN tıp öğrencileri,eksik sistem araçları ile yeni açılan TIP  FAKÜLTELERİNDE !!!alınan eğitimlerin ne kadar düşük düzeyde olduğu birçok otorite, denetleyen kurumlar aracılığı ile belirtilmekte ,bu konuda şikayetçi açıklama ve literatürlerle deklare edilmektedir.

  •     Siz Amerika da bir ilaç almak istediğinizde eğer 10 gün Antibiyotik günde tek doz kullanacaksanız bir kutunun içerisine 10 ad.konularak hastalara o kadar adet sunulmaktadır.


       Antibiyotik alan    hastaların YAN ETKİ olarak      çoğunda Diyare/ishal görülmekte olmasının sebebini biliyor musunuz?nedeni Barsaklarda bulunan ortamda yani Flora da yararlı bakteriler(sporlu bakteriler)mayalar  bulunmakta.Siz Antibiyotiği aldınız, emilip barsaklara ilaç geldi.buranın florasında bulunan yararlı yarasız tüm canlı organizmaları da alıp süpürüp ,ilaç etkisinden yok ettiğinden BARSAK FLORASI bozulmuş olacak ve ne yersek yiyelim barsak duvarından tutunamayıp,sulu şekilde hasta  ishal olacak ve yan etki şikayeti ile doktora gidecek.SİZ ÜST SOLUNUM İLACI YERİNE ANTİBİYOGRAM TESTİ YAPMADAN HASTAYA GENİŞ SPEKTRUM ANTİBİYOTİK VERİRSENİZ O PATOJENE GEREK YOKKEN önce barsak florasını,KARACİĞERİN TOKSİSİTE ORANLARINI,BÖBREKTEN İTRAH %90-95 İ OLUYORSA BÖBREKLERİ HARABİYETİNİ İLERİ ZAMANLARDA HASTA AÇISINDAN YORACAK VE VEYA ADVERS ETKİLER İLE HASTA SEKELLEŞEBİLECEK YADA EX OLABİLECEKTİR.Zira Dünyada AUGMENTİN İLACI üzerinde yapılan edvers bildirimlerde HEPATATOKSİSİTE den ölümler meydana geldiği literatürlere geçmiştir.
Not: Bu sitede yer alan bilgi, yorum ve cevaplar yalnızca tavsiye niteliğinde olup tedavi yönteminizi tespit etmek ya da değiştirmeye amacı taşımamaktadır. Sitemizdeki bilgileri yanlış anlamak, bilgilerin güncelliğini yitirmesi ve buna bağlı olarak doğabilecek olası mağduriyetlerden sitemiz yasal olarak hiçbir sorumluluk altında değildir. Tam bir teşhis ve tedavi için hasta ile doktorunuzun yüz yüze gelmesi gerekir. Bu sitede bulunan bilgileri kullanmadan doğan sorumluluk tamamen kullanıcıya aittir. Lütfen tüm hastalıklarınızın teşhis ve tedavisi için doktorunuza danışınız.

 GELECEK YAZILARIMIZDA;
 Antibiyotik aşılar ve viral enfeksiyonlara ve Hangi ilaç gruplarının kullanıldığı konusunu KANITA DAYALI TIP ile paylaşacağım.LÜTFEN OKUYUN VE ARKADAŞ DOST ÜYE GRUPLARINIZ FACEBOOK ÜZERİNDEN PAYLAŞ BUTONU ile PAYLAŞIN.
Not: Bu sitede yer alan bilgi, yorum ve cevaplar yalnızca tavsiye niteliğinde olup tedavi yönteminizi tespit etmek ya da değiştirmeye amacı taşımamaktadır. Sitemizdeki bilgileri yanlış anlamak, bilgilerin güncelliğini yitirmesi ve buna bağlı olarak doğabilecek olası mağduriyetlerden sitemiz yasal olarak hiçbir sorumluluk altında değildir. Tam bir teşhis ve tedavi için hasta ile doktorunuzun yüz yüze gelmesi gerekir. Bu sitede bulunan bilgileri kullanmadan doğan sorumluluk tamamen kullanıcıya aittir. Lütfen tüm hastalıklarınızın teşhis ve tedavisi için doktorunuza danışınız.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

MUTLU OLMAMIZI EPİFİZ BEZİNİ KİREÇLENDİREREK ENGELLİYORLAR NASIL MI ?İŞTE CEVABI

GENÇ KALMAK ve MUTLU OLMAK İÇİN TİMÜS Ü EŞŞEK SUDAN GELİNCEYE KADAR DÖVÜN!!!

KALP KRİZİNE ÇÖZÜM. TROPONİN TESTİ