MUTLULUK İÇİN SEROTONİNİ HAREKETLENDİR.

DEĞERLİ Dostlar Merhaba,

Önceki yazımda:'Epifiz bezini kireçlendirerek mutlu olmamızı engelliyorlar.yazımı çokça okuyarak,takipçi 8000 civarı kişi yapıcı mesajlar,like larını ilettiler.Hepinize çok ama çok teşekkür ediyorum.Buradan başlayarak ve yola çıkarak mutluluğun elimizde olduğu bunu vücudumuzda keşfedilen ikinci bir hormonu hem de dopamin hormonu ile birlikte yaptığını ve bu hormonu ;

Nasıl harekete geçirerek MUTLULUĞU 3 e KATLAYACAĞIMIZI? paylaşacağım.


Türkiye de yaşanan bu zor şartlar, gelecek kaygılarımıza, depresif olma halimize,mutsuz insanlarla hep birarada yaşamamıza sebep oldu.Kendi kendimize ve etrafımızdakilere soruyoruz:



-''Ne olacak böyle?Nasıl mutlu olacağız?Bu güzel ülkemizde mutlu olamayacak mıyız?''diye. Aslında bildiğinizin dışında mutlu olmak çok ama çok yakınınızda.



Nasıl mı yapmalı?

En önce kendimizi NASIL MUTLU ederiz?sorusu ile işe başlayabiliriz.

Unutmayın Güç içinizde!!!.

Nasıl? sorusu bizi doğru yerlere götürecektir.Önemli olan önce istemektir. Gerisi kendiliğinden gelir. 

İkinci olarak içinizden :
Nasıl mutlu olabilirim?sorusunu sorun,daha sonra da:'Ben mutlu olmayı hakkediyorum ve kendimi özgür bırakıyorum''diye 3 kere bunu tekrar edin.DÜŞÜNCE GÜCÜ  ile TEDAVİ kitabından okuyup,bu sözleri tekrarlayıp hayatlarına geçiren insanlara çokça şahit oluyoruz.☺


Neyse gelelim asıl konuya:




1 + 1 =3

İŞTE DOPAMİN kadar etkili mutluluk hormonu SEROTONİN .

      Vücudumuzda sinerji oluşturduğumuzda, yani ;dopamin hormonunun yanına serotenini de harekete geçirdiğinizde, inanılmaz bir sinerji ile ;

kendinizi mutlu,
huzurlu,
haz duygusu en üst derecede hissetmeye başlayacaksınız.
   
Dopamini tam kıvamında, ne az ne de fazla almalıyız.

        Beynin farklı farklı  yerlerden salgılanan dopamin, hareketleri, acıyı, duyguları,davranış ve durum kavramayı,uyku ve  öğrenmeyi, prolaktin hormonunun üretilmesini engellemeyi, duygu durumunun kontrolünü sağlayan kimyasal olarak karşımıza çıkacaktır. Beyin milisaniyeler ile vucuda milyonlarca sinyaller iletir. Bu etki ile vücuttaki sistemler çalışmaya başlar. Hareketler yapılarak, bilişsel faliyetler oluşur. Beyin bunu her an yapar, beyin bunu yapmaz ise ölüm gerçekleşir. Sinir hücreleri elektriksel iletiyi dendiritlerin yardımı ile diğer yerlere ulaştırırlar. Vucutta mutluluğuda harekete geçirende işte tam bu sırada seratonin hormonudur.
    Bu hormonu salgılanmasına yardımcı olan yiyecekler neler? ve bu yiyecekler serotonin hormonunun artmasına ve düzenli salgılanmasına böylelikle stresi azaltarak, mutluluk ve haz duygumuzun tavana vurmasını sağlamaktadırlar.

İşte karşımızda MUZ: Tam bir Endorfin deposudur.Güç verir,stresi azaltır.Kalsiyum ve Magnezyum açısından çok zengindir.
Fıstık: Yağ oranı yüksektir ancak insanı mutlu eder, kalp krizi riskizni azzaltır. Bunu da demir, bakır, selenyum, magnezyum, çinko, potasyum, fosfor gibi mineraller ile sağlar. Beyin sinir sistemi ile tam bir dost kas ve kemikler ile kankadır.
Ekmek: Tam kıvamında alındığında tam buğday ekmeyi stresi azaltır.
Dondurma: Az yenirse mutlluğa mutluluk katar, yaşlanmayı önler.
Çikolata: işte size pırlanta, Çikolata bile mutluluk hormonu seretoninin beyinde salgılanması için yeterlidir. Dünyanın en mutlu insanları İsviçre'dedir ve en çok tüketilen ülkedir.
Çilek: C vitamini deposudur. Serotonin salgılanmasına da çok yardımcı olur, mutlu eder. Çilek bütün salgı bezleri çalıştırarak, vücuda kuvvet kazandırır. Yüksek tansiyonu düşürür, damarları temizler, kansere karşı koruyucu etkisi yüksektir. Böbrek taşı ve kum oluşumunu önler.
Üzüm: Vücuda direk %20 oranında şeker olarak karışması hem beyin hemde de fiziksel sağlık için olumlu etkidir. Üzümdeki bol demir kan yapımını arttırır. Tabi ki de seretonine de pik yaptırır.
Susam: Mutluluğa giden yolda önemli bir mihenk taşıdır. Simit mutlu olmamız için yeterli yegane besinimizdir.

Ne Seretonin miş değil mi?

Ruhsal halimizi iştah düzenimizi, cinsel istekliliği, uykuyu hatta hatta midedeki ve bağırsaktaki kas sisteminin hareket etmesini sağlar.
Seretonin hormonunun düşük olması durumunda, uykusuzluk, sinirlilik hali baş gösterir.İşte dopamin ile birlikte seretonin salgılanınca,

1+1=3 sinerjisini yakalarız.

Bunun yanında;
1- Düzenli beslenmek ve C vitaminini bolca almak,
2- Düzenli spor ve egzersiz yapmak,
3- Her gün gün ışığından faydalanmak,
4- Masaj yatırmak,
5- Mutlu olacağınız hobi ve faliyetlerde bulunmak
6- Tritofan Yönünden zengin yiyecekler ile SEROTONİNİ FAYDALI hale getirebiliriz. Tritofan Yönünden zengin yiyeceklerle son yıllardaki yazılan yazışmalarda seretonin üretimine son derece yarar sağladığı keşfedilmiştir. Bunların ne olduğunu merak mı ettiniz;

İşte bu yiyecekler;

BALIK: Ton Balığı,Sardalya ,uskumru,kırlangıç.
TAVUK,HİNDİ :Kümes hayvanları seretonini vücutta ve beyinde optimal seviyede kalması için en iyi triptofan kaynaklarıdır.

Image result for BALIK VE TAVUK resimleri  

KURUYEMİŞ ve YAĞLI TOHUMLAR:Keten tohumu, ayçekirdeği, kabakçekirdeği badem,kaju.
Image result for kuruyemiş resimleri

Ve Acı biber,Su,yeşil sebze suları,yulaf,hatta hatta organik tuz.

işte mutluluğun formülü..
SEROTONİN

Not: Bu sitede yer alan bilgi, yorum ve cevaplar yalnızca tavsiye niteliğinde olup tedavi yönteminizi tespit etmek ya da değiştirmeye amacı taşımamaktadır. Sitemizdeki bilgileri yanlış anlamak, bilgilerin güncelliğini yitirmesi ve buna bağlı olarak doğabilecek olası mağduriyetlerden sitemiz yasal olarak hiçbir sorumluluk altında değildir. Tam bir teşhis ve tedavi için hasta ile doktorunuzun yüz yüze gelmesi gerekir. Bu sitede bulunan bilgileri kullanmadan doğan sorumluluk tamamen kullanıcıya aittir. Lütfen tüm hastalıklarınızın teşhis ve tedavisi için doktorunuza danışınız.

MUTLU KALIN.SAĞLICAKLA KALIN.


UNUTMAYIN Esas olan Sağlıktır.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

MUTLU OLMAMIZI EPİFİZ BEZİNİ KİREÇLENDİREREK ENGELLİYORLAR NASIL MI ?İŞTE CEVABI

GENÇ KALMAK ve MUTLU OLMAK İÇİN TİMÜS Ü EŞŞEK SUDAN GELİNCEYE KADAR DÖVÜN!!!

KALP KRİZİNE ÇÖZÜM. TROPONİN TESTİ