GENÇ KALMAK ve MUTLU OLMAK İÇİN TİMÜS Ü EŞŞEK SUDAN GELİNCEYE KADAR DÖVÜN!!!



MUTLU OLMANIN 3 YOLU

DOSTLAR  yine biradadayız ve değerli bilgileri tam da bu zamanda paylaşmak için yazıyorum:

      Toplum olarak  öncelikle morale ihtiyacımızın olduğu ve ACİLEN birarada kenetlenerek birbirimize  daha çok destek olacağımızı temenni ederek ,sizlere VÜCUDUMUZUN HANGİ NOKTASINI HAREKETE GEÇİREREK NASIL MUTLU OLABİLİRİZ ?konusunu paylaşmak gereği duydum.LÜTFEN OKUYUN ve SEVDİKLERİNİZLE, DOST VE ARKADAŞLARINIZLA PAYLAŞIN.

      
MUTLULUK NOKTASI TİMUS U UYARIN VE FARKI GÖRÜN
Vücudumuzda çoğu kişi tarafından bilinmeyen ama ''MUTLULUK NOKTASI''
olarak bahsedilmesini sonuna kadar hakeden bir organ olduğunu biliyor muydunuz?

Adı ''timüs''.

timüs e vurmak ile ilgili görsel sonucu.
Nerede mi bu timüs?timüs ile ilgili görsel sonucu

Timüs,göğsümüzün üst orta noktasında bulunan bir organdır ve iman tahtası dediğimiz yerin arkasına denk gelmekte. Özellikle panik ataklar ve kardiyovasküler kalp aritmi veya taşikardi geçirenler 2 elinin parmaklarını birleştirip,gögsünüzün üst tarafına resimdeki yerine 25/30 kere hızlı hızlı ,hafif vuruşlar yaparak stres,sinir yatışması ve ritm bozukluğunu geriletip azaltarak stres kontrolünü mutluluk hormonu salgılatarak vücudumuzun rahatlamasını sağlayıp yaşantımıza mutlu bir şekilde devam edebiliriz.

Doğu tıp ve felsefesinde aynı zamanda İnsan vücüdunda bulunan 7 çakranın en önemli çakralarından...

BİLİYOR MUSUNUZ Kİ; stres,travma,depresyon ve birçok mutsuzluklar Bağışıklık sistemimizle alakalı ve Tİmüs te çok önemli bir bez.
Yenidoğanlarda aktif,ergenlikle gelişiminin sonuna geliyor ve tersine işlemeye başlıyor.Tersine işleyişi geri çevirmekse bizim elimizde bunu Biliyor muydunuz?yani;İnsanların Bağışıklık Sisteminin anahtarı TİMÜSTE saklı.Bağışıklık sistemi üzerine çalışan bilimadamları,şimdilerde timüs ün fonksionlarının en üst düzeyde çalışması için ''kök hücrelerden''yardım almakta.
Timüs bezi ne kadar çok titreşirse kişi o kadar sağlıklı ve bağışıklık sistemi sağlam olur. 
Anadolu’da ağıt yakan kadınların göğüslerine vurduklarına          iman tahtasına  elle vurmak ile ilgili görsel sonucu
hepiniz şahit olmuşsunuzdur. Bu refleks kaynaklı basit bir el hareketi değildir. Bu beynin otomatik gerçekleştirdiği bir davranıştır. Kişi göğsüne vururken Timüs bezini titreştirir. Bu sayede üzüntü kaynaklı bağışıklıkta meydana gelen direnç azalmasının önüne geçmeye çalışır. Bu bez ne kadar sıklıkla titreştirilirse kişi o kadar genç ve sağlıklı yaşar ayrıca geç yaşlanır. Sizde parmaklarınızla göğsünüzün ortasına yapacağınız küçük vuruşlarla timüs bezini titreştirebilirsiniz. Yada daha basit bir yolu kullanırsınız. "KAHKAHA" atabilirsiniz.
Çünkü; kahkaha da göğüs kafesini oynattığı için bu bezi harekete geçirir. Hani yıllar geçerde aradan bir arkadaşımıza rastlarız ,neşeli halleriyle tanıdığımız bu insanı görünce "hiç değişmemişsin, ne gamsızsın..." deriz ya, işte timüs bezinin gücü. Sonuç olarak kahkaha bağışıklık sistemini güçlendirir ve sizi genç tutar. 

 Mutluluk ve Timus bezi .. "Mutluluk bir seçimdir

Timusun sağlığımız üzerindeki önemli yararlarından biri de T hücrelerini üretiyor olması. T hücreleri denilen lenfositler bedene zarar verebilecek zararlı hücreleri yok ederler. Bu küçük T hücrelerine yaşamımızı borçluyuz. AIDS gibi bağışıklık sistemini çökerten hastalıkların ölümcül olması T hücrelerinin haberleşme hatlarını öncelikle kesmelerinden kaynaklanıyor.

Timüs'ü eşşek sudan gelinceye kadar dövmek lazım. Genç ve sağlıklı olmak ve kalmak için Timüs'ü eşşek sudan gelinceye kadar dövmek lazım.








1993 yılında California Üniversitesi' nde Dr.Paul Ekman tarafından yapılantırmada;,timusu ve beynin değişik haz bölgeleriyle bağlantısı olan kasları harekete geçirdiği ve insanda haz duygusu yarattığı kanıtlanmış.


Timusu uyarmanın ikinci yolu: iki parmakla timusun üzerine gelen noktaya vurulması, yani elle uyarmak.

Timusu uyarmanın üçüncü yolu ise ;dilin üst dişlerin arkasında damağa ve ağzın tavanına değdirilmesi. Dr. John Diamond ve ekibi dilin bu pozisyona getirilmesi ile sol ve sağ beyin küresi arasında denge oluşmasını sağladığını tespit etmiş.Bu da insanin daha iyi düşünmesi ve kendini daha iyi hissetmesine yardımcı oluyor.

https://www.youtube.com/watch?v=2HY-_53QjdI                                                                                     (ÜSTTEKİ ADRESİ TAMAMINI İŞARETLEYİP/TARAYIP,SAĞ KLİKLEYİP ,SATIRLARDA ADESE GİT DEYİN LTF.)

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

MUTLU OLMAMIZI EPİFİZ BEZİNİ KİREÇLENDİREREK ENGELLİYORLAR NASIL MI ?İŞTE CEVABI

KALP KRİZİNE ÇÖZÜM. TROPONİN TESTİ